Telefoon

014 71 31 79

Email

Contact@leysehoef.be

Consultatie dr Bart Bohy

Dr Bart Bohy biedt:
– Orthomoleculair en integratieve geneeskunde 

– Gewone consultatie traumatologie en orthopedie 

Bij het orthomoleculair gezondheidsadvies biedt Dr Bohy u een unieke medische benadering van gezondheidsproblemen waarbij hij samen met u op zoek gaat naar de diepere oorzaken van uw klachten en hoe u deze oorzaken maximaal kan aanpakken.

Hierbij wordt de kennis van de moderne geneeskunde aangevuld met orthomoleculaire geneeskunde en systeemanalyse.

Bij een eerste gesprek wordt diepgaand ingegaan op uw medische voorgeschiedenis, mogelijke oorzaken binnen uw familie en oorzaken die kunnen ontstaan zijn binnen uw jeugd.

Verder bekijken we samen met u uw voedingspatroon en de medicatie en eventuele vitamines, mineralen en fytotherapie die u reeds gebruikt.

Om het eerste gesprek vlot te laten verlopen is het belangrijk dat u zowel een lijst met uw medicatie en voedingssupplementen als de door ons aangeleverde vragenlijst invult en meebrengt of op voorhand terugbezorgd.

Het traject bestaat uit een intake-gesprek met advies, eventueel gevolgd door een controle consultatie met bloedname, daarna uitgebreide bespreking van de resultaten en tenslotte een opvolggesprek. In totaal komt u dan 4 tot 5 keer bij Dr Bohy om naast het volledige bilan een stappenplan met u te maken.

Daarnaast kan Dr Bohy u extra aanbevelingen geven naar uw levenswijze en voeding toe. Door ons uitgebreide netwerk van klassieke en complementaire therapeuten kunnen we u aanbevelingen doen om bepaalde therapie, dieetadvies of coaching op te starten om u verder te helpen.

Zo nodig kunnen we u voorstellen om meer uitgebreide onderzoekingen te laten uitvoeren, zoals radiografieën, allergie testen, een ademtest of een stoelgang analyse. 

Voor het maken van een afspraak kan je best bellen naar ons nummer 014/713179 ofwel via ons online boekingsformulier.

Coaching dr Bart Bohy

Ademtherapie is één van onze belangrijkste complementaire methodes. Het bestaat uit een professionele en gefundeerde reeks van oefeningen die gericht is op het bewust en correct ademen en op een leuke manier grip krijgen op de eigen gezondheid en geluk.

De methode kan worden gebruikt als relaxatietherapie om te leren ontspannen en rustig te blijven in stressvolle situaties in het dagelijks leven. Je kan er ook een energieboost mee krijgen om goed te kunnen functioneren in een moderne competitieve omgeving.

Dr Bohy ondersteunt je in het loslaten van negatieve emoties en het bewust worden van positieve energie vanuit jezelf en vanuit je omgeving.

Het is een reeks van oefeningen, gebaseerd op biofeedback van de ademhaling met visualisatie- oefeningen en aspecten uit meerdere disciplines zoals yoga, chi gong, hartcoherentie, meditatie. Men leert op verschillende manieren bewust worden van signalen van het eigen lichaam om de eigen emoties en energie te sturen met eenvoudige technieken.

Ademtherapie is te volgen in groepsverband, of als 1-op-1 traject. Neem contact met ons op via het contactformulier bij interesse.

Coaching Sara Smeekens

Sara is systemisch begeleider. Op een zachte manier begeleidt ze je doorheen de thema’s die bij jou op dat moment spelen, door middel van de context waarbinnen je functioneert, te onderzoeken. 

Sara neemt je mee in een opstellingsveld, zonder andere mensen, maar met verschillende materialen. En dit in Centrum Leysehoef ofwel in de vorm van wandelcoaching.

Een sessie duurt 1 uur.