Telefoon

014 71 31 79

Email

Contact@leysehoef.be

Openingsuren

Ma - Vrij 9u00 - 18u00

Waarom en hoe werkt ademtherapie en meditatie? Welke mechanismen in ons lichaam liggen aan de basis van het therapeutisch, kalmerend en versterkend effect? Deze cursus is bedoeld voor de professionele hulpverlener en coach die een goede theoretische basis wil krijgen in het hoe en waarom van ademhalingsoefeningen en een introductie in de lichamelijke werking van meditatie. In deze basiscursus worden aspecten uitgelegd als:

ademhaling, oxygenatie, ventilatie, zuurbase evenwicht, het centraal en autonoom zenuwstelsel, interacties tussen ons zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Deze worden toegepast als basis voor de invloed erop door meditatie, ademhalingsoefeningen en dans. Hierbij worden ook enkele begrippen vanuit de Chinese geneeskunde en ayurvedische tradities van yoga en meditatie toegelicht.

Doelstellingen Kennis van de anatomie en de fysiologie van de luchtwegen, kennis van Oxygenatie en ventilatie, kennis van het centraal en autonoom zenuwstelsel, kennis over interacties tussen ons zenuwstelsel en het hormoonstelsel, werking van oefeningen die een therapeutisch en kalmerend effect hebben op onze ademhaling en autonoom zenuwstelsel.

Bekijk ook